събота, 30 юли 2011 г.

Детски рисунки и изделия от полиетиленови торбички твориха деца от Добрич

Община Добрич се включи на 29 юли в националната кампания “Найлонът не е на мода – имаме и друг избор”. 
Проявата бе организирана с  партньорството на информационен център Европа директно - Добрич и е част от инициативата на БНТ и Министерството на екологията и водите. Целта бе през този ден жителите на града да не използват найлоновите торбички.
Програмата на кампанията започна с откриването на изложба от конкурса “Мисли за природата“ на детски рисунки и изделия, с вложени полиетиленови материали.
Снимки: Ангел Радилов
По-късно в Центъра за защита на природата и животните се проведоха екозабавления и образователни интерактивни игри на открито с малките природозащитници от Зелените училища в Добрич. След това кмета Детелина Николова поздрави и награди най-активните участници и доброволците в кампанията „Найлонът не е на мода–имаме и друг избор“.
Програмата продължи с кампанията в Зелените училища “Да помислим заедно за околната среда“. Бяха проведени беседи и дискусии за опазването на околната среда и усвояването на еко съобразни навици на младото поколение.
В Община Добрич „PLASTIC” гостува с демонстрационна експозиция на лампи и цветя от рециклирани бутилки по идея и проект на графичния дизайнер Димо  Иванов.