четвъртък, 28 юли 2011 г.

Сайт за запознанства, сътвори спектакълът „Секс, лъжи и интeрнет”

Косьо Лингорски 
Много вълнение и емоции сред публиката предизвика тази вечер играта на Косьо Лингорски в спектакъла „Секс, лъжи и интeрнет”,  премиерата на който се състоя на сцената на читалище „Й.Йовков” в Добрич.   
Даниела Великова
С невероятна лекота актьорът жонглираше с шапки, перуки, шалчета, аксесоари, които в ръцете му се превръщаха в кукли и оживяваха в характерни героини. Пикантни истории, свързани с комични случки от  запознаства в нета, интерпретирани от авторката Даниела Великова, караха публиката да се смее с неприкрита наслада.  Песните и танците създаваха специално настроение в залата. Косьо Лингорски изрази далечни благодарности (задочно) на композитора Емил Владов, който подкрепяше екипа от Норвегия, както и на режисьорката Емилия Цанкова, която също стискаше палци от София! Сценографията и костюмите са дело на Маргарита Атанасова, която по образование и професия е инженер, но богатото й въображение и умелите й ръце са сътворили от нищо невероятен реквизит, който се побира един куфар.
Името на авторката нашумя покрай  криминалните  романи, които издаде преди две-три години, както и от хумористичния й блог АПЕЛ-96.
Емил Владов
В спектакъла участват един мъж, един компютър и много виртуални жени! Главният герой става жертва на приятелска закачка в интернет и получава неприлични и прилични предложения от жена-вамп, лолитка, еснафка, домакиня, провинциалистка... и кой знае от кого. Изобилстват пародийни ситуации и шеговити коментари.
Някои ще си припомнят, че са гледали актьора Косьо Лингорски в близкото минало в куклени спектакли, както и в пародийни шоупрограми и буфосинхронади, а други ще открият в него върл фен „Черно море”. Но всички ще се насладят на невероятното му умение, с което се превъплъщава в различни роли буквално само с една смяна на шапка. 
Каквато е и идеята на творческия колектив – театър в куфар, даваща възможност на спектакъла да пътува из страната и Европа бързо и компактно
.