вторник, 13 септември 2011 г.

Журито на "Надежди, таланти, майстори" с концерт за почитателите си


Традиционният концерт на членовете на журито на XVI-тото издание на Международният младежки Фестивал-конкурс "НАДЕЖДИ, ТАЛАНТИ, МАЙСТОРИ" се проведе снощи в Концертна зала „Добрич” в областния град.
Концертът започна с изпълненията на пиано от проф. Марина Хорак – Словения, проф. Тамара Поддубная – Русия, председателят на журито проф. Виктор Чучков.
Снимки:Ангел Радилов
В концерта бе включена и творбата "Спомен от детството" на композитора Стефан Илиев, член на журито и главен експерт в Министерство на културата. Произведението бе изпълнено от Мария Славова и Мария Маринова.
За първи път в Добрич слушахме изпълнения на пиано от проф. Томислав Байнов и проф. Аксел Гремелспахер и двамата от Германия. проф. Йосиф Радионов и з. д. к. Татяна Горенкриг – Русия направиха дуо с цигулка и пиано. профГеорги Спасов със своята флейта изпълни две части от соната на Телеман.
проф. Ангел Станков /цигулка/ изпълни Петър Христосков - Жътва, Виенявски - каприз.
Концертът завърши с Клавирен квартет на проф. Виктор Чучков /пиано/, проф. Йосиф Радионов /цигулка/ , проф. Ангел Станков /цигулка/ и Светослав Стоянов /виолончело/ от БКО – Добрич. Те свириха Rondo alla Zingarese.