понеделник, 3 октомври 2011 г.

Народно читалище “ Йордан Йовков- 1870г.” посвещава две дарителски кампании на месеца на дарителството


“Сподели с мен”- дарителска кампания за обогатяване фонда на библиотеката. Приятелите на читалището могат да подарят любимата си книга и така  да я споделят с други хора, както и  да предадат с няколко думи това, което ги е развълнувало и впечатлило в тази книга.
Целта на кампанията е самите читатели, приятели на словото, чрез своята любима книга и искрено послание  да направят щастлив друг читател на библиотеката към читалището.
Посланието трябва да е написано  на лист и  поставено  в плик, който да бъде залепен на корицата от вътрешната страна на книгата. Така читателят ще открие съмишленици и приятели чрез любимото четиво.
Кампанията ще продължи от 1-ви октомври до 10- ти ноември 2011г. Книгите ще се приемат на 3-я етаж, отдел “Обработка и комплектуване”.
„Подарете си плоча” е втората кампания, която стартира от днес, 3 октомври. Всички меломани, колекционери  и хора, които все още слушат музика от  старите плочи, е време да посетят НЧ „ Й.Йовков- 1870 г.”, за да си направят подарък – плоча.  На благотворителните рафтове могат да се открият уникални записи на Джани Моранди, Дин Рид, Николай Сличенко, Ян Френкел, Елена Николай, Марк Бернес, както и произведения на Моцарт, Вивалди, Чайковски и др.  А колекционерите могат да открият уникални плочи, издадени в чест на VІІІ и Х конгрес на Профсъюзите, за ІV конгрес на българската култура, литературно-поетични рецитали с гласовете на велики български актьори и др.