четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Между двата вота - Фото-изложба "Моят номер"

Самуил Стоянов
Петима автори с 14 фотографии се включиха в инициираният  фото-конкурс "Моят номер" от  добричкият художник Самуил Стоянов. В конкурса участваха Яница Дединска, Гергана Макнева, Ангел Радилов, Самуил Стоянов и Галин Георгиев.
Идията на конкурса бе всеки свързан по някакъв начин с Добрич да участва с до 5 снимки на число, съответстващо на номера на партия или коалиция, която се явява на местните избори в града. Числата от 1 до 37 са изобразени по всякакъв начин - използвайки номера на къщи, на блокове, на автомобили, или изписани от автора чрез подредени предмети, семена или изрисувани върху изпотено стъкло и др..
Снимката на Гергана Макнева
Инициаторът Самуил Стоянов връчи две награди по 50 лева - за "оригиналност" и  "участие". Журито бе в състав Галя Йотова /фотограф/, Румен Тодоров /фотограф/, Здравко Тошев /художник и педагог/ и Недко Недков /художник/. Те определиха снимката на Гергана Макнева за най-оригинална, а жребий определи снимка за участие на журналистът Ангел Радилов.
Фото-изложбата "Моят номер" е представена до края на тази седмица на ул. "България" 3, срещу общината - в сградата на Международен колеж.