четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Детско творчество се представя в Окръжен съд – Добрич

Изложба рисунки представя в Окръжен съд – Добрич, Детската школа по изобразително изкуство с ръководител Олга Иванова. 10-те творби показват пейзажи, герои от приказки и натюрморт. Техните автори са на възраст от 6 до 10 години и вече са носители на призови награди в национални и международни конкурси.
            Детската школа по изобразително изкуство съществува от 20 години, като след преструктурирането на Центъра за работа с деца тя преминава към Областния младежки център „Захари Стоянов” в Добрич. През миналата година Детската школа на Олга Иванова и Детското ателие по изобразително изкуство „Палитра” с ръководител Галина Върбанова гостуваха с голям успех на Министерството на образованието, младежта и науката. Тази година двете школи се представиха с изложби  във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” и в Регионалната народна библиотека „ П. Р. Славейков” в старопрестолния град.
            В продължение на три години в Окръжен съд – Добрич, гостуваха множество изложби с картини от фонда на „Художествената галерия” в града, на възпитаниците на училище „Климент Охридски” и на школите при Областния младежки център „Захари Стоянов”. Първата художествена експозиция бе открита на 30.10.2008 г. по повод Деня на будителите.