вторник, 1 ноември 2011 г.

Обявен е конкурс за преподаватели по изкуства


Фестивална програма „Приятели на България” обяви за пети пореден път конкурс за работещи с талантливи деца в направление „Изкуства”.

В надпреварата, която се организира с подкрепата на Министерство на образованието, младежта и науката, Синдиката на българските учители и Столична библиотека могат да участват художествени ръководители, педагози, развиващи младите дарования в извънкласни и извънучилищни дейности, както и в детските градини.
Цветан Иванов – управител на Фестивалната програма осигурява награден фонд от 7 500 лева, а партньорите – грамоти и предметни награди.

Участниците могат да представят своите добри практики чрез писмени доклади или чрез изпълнения на своите възпитаници в „Дни на таланта”. Писмените разработки се представят до 01 март 2012 г., а Дните на таланта ще се проведат през месец юни в Курортен комплекс Албена.
Условията за участие в инициативата, която се провежда под патронажа на министъра на образованието, младежта и науката са публикувани на сайта на „Приятели на България” - www.festival-bg.com и във вестник „Учителско дело”.

Организаторите припомнят, че отличия в последните две издания на конкурса връчи и Областният управител на Добрич. За своята дейност бяха отличени екипи от ЦДГ 10 и ЦДГ 17, Художествена галерия, Ателие „Стела и Дара”, ОУ „Христо Ботев” и Центъра за защита на природата и животните.