вторник, 15 ноември 2011 г.

Представят новите туристически атракции на Регионален исторически музей – Добрич


                                                                   Сн.Ангел Радилов
Новите модерни атракции, които оттук нататък ще могат да ползват местните и чуждестранни туристи в град Добрич ще бъдат представени в Регионален исторически музей – Добрич (РИМ - Добрич) на 18 Ноември 2011 г. от 13:00 ч. в АЕМО “Старият Добрич”.
Мероприятието се организира в рамките на проект 2(2i)-3.1-2 MIS-ETC Code 661 Трансгранична Дестинация за Културен Туризъм Истър-Понтика (ТГДКТ Истър - Понтика), реализиран от Сдружение Европартньори, ЕИКТ Еврика и Национален музей за история и археология – Констанца (МНИА - Констанца), по Програма за
Трансгранично Сътрудничество Румъния-България 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Основните акценти по време на събитието са представянето на проект ТГДКТ Истър – Понтика, Презентация на интерактивен посетителски тъч-скрийн с информация на шест езика за посетителите на
Музея, Презентация на 3D модел на праисторическо жилище от Добруджа, озвучен на шест езика и Презентация на безжични слушалки с туристическа беседа на шест езика за посетителите на музея.
Целта на събитието е да бъде представена модерна интерактивна система за презентация на културно-историческото наследство в Регионален исторически музей на град Добрич, чрез която той да бъде атрактивно място за туристи и посетители, за получаване на информация и знания с помощта на модерните технологии.
Участие в промоционалното събитие ще вземат журналисти, представители на туристическия бизнес, местни и регионални власти, НПО и културни институти от трансграничния регион, заинтересовани от развитието на Трансгранична дестинация за културен туризъм Истър-Понтика, включваща областите Добрич, Силистра и Русе от България и окръзите Констанца, Кълъраш и Гюргево от Румъния.
Организаторите канят и всички жители и гости на град Добрич също да посетят Промоционалното събитие, и да се насладят на новите върхови технологии, използвани от Сдружение Европартньори за
превръщането на РИМ – Добрич в модерна туристическа атракция.