сряда, 7 декември 2011 г.

Община Добрич и Ротари клуб Добрич представят „Дарования” 2011


Община град Добрич и Ротари клуб Добрич за поредна година в навечерието на Коледа и Нова година организират поредица от културни празници под надслов „Дарования 2011“. Талантите от нашия град ще представят своето изкуство  в рамките на различни събития:
  • 12 декември, концертна зала „Добрич“ – Изложба „Дарования 2011“ с постижения в областта на културата, образованието, науката и спорта
  • 13 декември, концертна зала „Добрич“ от 18:00 ч. – Коледен класически благотворителен концерт „Дарования 2011“ с изпълнения на хорова, вокална и инструментална музика и балет
  • 14 декември от 17:30 ч. , концертна зала „Добрич“ – Изложба „Коледна фантазия“ на суровакници и украса за коледни елхи.
  • 14 декември, зала „Добротица“ от 18:00 ч. – Фолклорен концерт „Дарования 2011“ с участието на фолклорни ансамбли, солисти певци и инструменталисти.
  • 19 декември, общински младежки център „Захари Стоянов“ от 18:00 ч. – Поп-рок концерт „Дарования 2011“ с участието на певци, балетни формации и танцови двойки.
  • 15 декември, концертна зала „Добрич“  от 19:00 ч.  – Благотворителен коледен концерт с музиката на Йохан Щраус с участието на Варненската филхармония, диригент Григор Паликаров. Вход с покани. Покани могат да бъдат закупени от Ротари клуб – Добрич.
  • 16 декември, концертна зала „Добрич“ от 18:00 ч. – Коледен концерт с участието на Български камерен оркестър – град Добрич с диригент Алексей Измирлиев, смесен хор „Добруджански звуци“ с гл. диригент Елвира Пастърмаджиева, детски хор „Захари Медникаров“ с с гл. диригент Елвира Пастърмаджиева  и диригент Росица Дормушлийска, хор на учителките с гл. Диригент Райко тонев и диригент Маргарита Русева.
 Община Добрич и Ротари клуб Добрич канят гражданите и гостите на града да посетят събитията, включени в „Дарования 2011”. Входът за всички концерти с изключение на концерта на Варненската филхармония е свободен. Филхармонията ще представи благотворителен концерт по музика на Йохан Щраус с покани, които могат да бъдат закупени от Ротари клуб Добрич. Събраните средства ще се предоставят за добрички таланти, участници в културни събития и фестивали.