петък, 9 декември 2011 г.

Майки и дъщери представят книга и картини


С много радост и вълнение, авторките на съвместния проект изложбата „Цветове” и стихосбирката „Съзвучие”, се подготвят за срещата си с публиката в понеделник, на 12.12.2011 г. от 18 часа в мебелен салон „Тедива”.
              За първи път ще бъдат представени стихове на авторките Иглика Бъчварова, Павлина Колева, Соня Митова. Оформлението на книгата и илюстрациите са дело на Велина Христова.
              По вълшебен начин  са преплетени емоциите под формата на илюстрации и текст. Другият специален момент в този проект е, че това са майки и дъщери – в съзвучен духовен диалог.
              Изложбата е с творби на Велина Христова и е разположена в уютното пространство на мебелен салон „Тедива”, с нови цветни платна, вдъхновени от стиховете на Иглика, Павлина и Соня.
              Като специален момент в събитието е участието на мексиканския художник Хосе Аная, който приятелски подкрепя проекта, макар и по интернет. Той участва с предоставяне на шест свои авторски творби, по които са направени оригинални коледни картички  с текст на Иглика Бъчварова.
              Средствата от продажбата на картичките  ще бъдат предоставени за благотворителната дейност на дамски клуб „Майчина грижа”.          Участничките са съпричастни с каузата, като Велина Христова е член на клуба, а Павлина Колева е бивш стипендиант.
              Картичките, картините и стиховете са пропити с много любов и вдъхновение – подходящ коледен подарък, за близки на сърцето ви хора.