вторник, 13 декември 2011 г.

„Тедива” прие изложба „Цветове” и стихове от „Съзвучие”


                                                  Снимки: Ангел Радилов
С много радост и вълнение, авторките на съвместния проект изложбата „Цветове” и стихосбирката „Съзвучие” бяха представени  снощи пред много приятели и почитатели на изкуството  в мебелен салон „Тедива”.
              За първи път бяха представени стихове на авторките Иглика Бъчварова, Павлина Колева, Соня Митова. Оформлението на книгата и илюстрациите в „Съзвучие” са дело на Велина Христова.
              По вълшебен начин  са преплетени емоциите под формата на илюстрации и текст. Другият специален момент в този проект е, че това са майки и дъщери – в съзвучен духовен диалог.
              Изложбата е с творби на Велина Христова и е разположена в уютното пространство на мебелен салон „Тедива”, с нови цветни платна, вдъхновени от стиховете на Иглика, Павлина и Соня.
             Средствата от продажбата на картичките  ще бъдат предоставени за благотворителната дейност на дамски клуб „Майчина грижа”.          Участничките са съпричастни с каузата, като Велина Христова е член на клуба, а Павлина Колева е бивш стипендиант.
              Картичките, картините и стиховете са пропити с много любов и вдъхновение – подходящ коледен подарък, за близки на сърцето ви хора.