сряда, 30 май 2012 г.

Камен Донев отново бе в Добрич с хитовият си моноспектакъл


На 29 май в Концертна зала „Добрич”, Камен Донев представи пред добричката публика своя моноспектакъл „За народното творчество”.

Комедийният моноспектакъл на Камен Донев е един от най-успешните и най-дълго играни постановки на сцените на български театри в цялата страна още от премиерата му през октомври 2007 година. До този момент спектакълът е игран над 300 пъти и са го гледали почти 200 хиляди души.
Театралната постановка се играе за първи път в Драматичния театър в Пловдив, по-късно се мести на сцената на Сатиричния театър в София, а впоследствие започва да гостува на театрални сцени из цяла България и е една от малкото постановки, които могат да напълнят зала 1 на НДК.
По време на двучасовото представление Камен Донев пее, танцува и излага възгледите си за народното творчество по неповторим начин и с невероятно чувство за хумор.
Комичният текст съдържа невероятни истории, импровизации и демонстрации с музика, песни и танц, иронично представени с примери от живота и чрез възгледите на един учител, чиито първообраз е добре познат от телевизионното предаване „Улицата”.

Камен Донев е роден 1971 г. в Русе. Бащата на Камен Донев е бил хореограф, а майка му – танцьорка, самият актьор е играл 8 години във фолклорния танцов състав „Найден Киров”. Завършва НАТФИЗ в класа на доц. Тодор Колев и проф. Крикор Азарян, специалност актьорско майсторство. Освен като актьор Камен Донев се изявява успешно и като режисьор, драматург и хореограф. Участвал е в „Улицата” -телевизионно предаване на режисьора Теди Москов, по БНТ. Участвал е в два музикални албума- “Обичам те мила” и “Революция”, заедно с Мая Бежанска Стефан Вълдобрев. Изиграл е над 40 театрални роли и е написал повече от 30 авторски творби. Носител е на наградите „Максим”, „Икар”, „Иван Димов” и други. От 1994 година е актьор в Театъра на Българската армия.
Неговият авторски спектакъл „Възгледите на един учител за народното творчество” е печелил наградите на публиката, награда за мъжка роля от Международния фестивал „Друмеви театрални празници”, Международния фестивал “BGMOT” 2008 – Габрово, „Балкански театрални европортрети”, наградата за най-музикален и пеещ актьор от Националния фестивал за малките театрални форми, наградата „Ледената маска” и бронзов „Витязь” от Международния театрален фестивал „Золотой Витязь” в Москва.