събота, 19 май 2012 г.

Откриха „Магията на дървото” в Художествена галерия – Добрич

На 18 май, Международния ден на музеите, в зала 2 на Художествена галерия – Добрич, бе открита изложба под надслов „Магията на дървото” – природни форми на Димитър Костадинов. Авторът на пластиките бе поздравен лично от кметът на Община Добрич Детелина Николова.
Димитър Костадинов представя 24 пластики. Кори от дървета, дънери и клони са събирани и обработвани с много любов в продължение на 3 години. Материалът е разнообразен – липа, софора, топола, ясен и др. и понякога части от отрязаните дървета от градската среда или парка се превръщат в пластики. В някои от тях намесата е минимална, в други – майсторски е подчертан красивия фладер на дървото. Едни от формите асоциират с конкретни предмети, други – въздействат с естествената природна мекота и пластика.
Димитър Костадинов е роден на 30.06.1960 г. в гр. Добрич.Член е на Сдружение на художниците „Ателие 13” – Добрич. Работи в областта на дърворезбата и малката пластика. Има участия в много международни, национални и регионални изложби и пленери.