четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Кметът на Добрич награди най-добрите в конкурса „Как искам ЕС да промени моя град“Камен Николов и Мария-Луиза Маринова са победители съответно в първа и втора възрастова група, в  организирания от ОИЦ – Добрич конкурс „Как искам Европейският съюз да промени моя град. Наградите – МР3 плейъри, им връчи кметът на община Град Добрич Детелина Николова в Деня на народните будители – 1 ноември 2012. На тържеството в  Художествената галерия се събраха над 150 участници в конкурса, родители и преподаватели. Всички художници получиха поощрителни награди, осигурени от ОИЦ – Добрич.
Авторитетно жури, в което участваха директорът на Художествената галерия Евелина Ханджиева, Венета Иванова и Мария Попова от Галерията, преподавателят от СОУ „П.Р. Славейков“ Здравко Тошев и Дарина Стаматова от Художествено ателие „Стела и Дара“ избра най-добрите рисунки в анонимния конкурс.
Освен първите наградени, отличени са още Боряна Янева от ЦДГ „Бодра смяна“ и Силвия Колева в групата от 6 до 10 годишна възраст.  В групата до 12 годишна възраст са отличени Каролина Василева и Василена Иванова.
Картините на класираните на първо място от всяка възрастова група  ще бъдат изпратени в София за националния кръг, от който също ще бъде излъчен победител. Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои на 21 декември 2012 г., когато министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев ще се срещне с децата и ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.