събота, 17 ноември 2012 г.

Над 100 деца са взели участие в ежегодните концерти “За флейта и приятели” в СОУ “Св. Климент Охридски”На 14 ноември 2012 г. концертната зала на СОУ “Св. Климент Охридски” отново събра любители на музиката – родители, учители и приятели уважиха традиционния концерт на учениците от класа по флейта с преподавател Снежина Стойчева. След месец се навършват 12 години от първия Концерт за флейта и приятели. До днес в ежегодните концерти “За флейта и приятели”  са взели участие повече от 100 деца на възраст от 5 до 18 години, научи ПОДИУМ.
Тазгодишният концерт беше посветен на Деня на народните будители и на предстоящия Патронен празник на училището. В програмата бяха включени пиеси от български композитори, музика на различни народи, класически произведения. Заедно с флейтистите на сцената бяха и приятели от класовете по пиано, китара и акордеон, както и техните преподаватели – Мария Маринова, Галина Гешева, Детелина Захариева, Екатерина Велкова, Севдалин Симеонов.
В съответствие с новите изисквания на просветното министерство беше представен и електронен вариант на портфолиото на учениците, включващ информация за повече от 20 концертни участия през миналата учебна година.
Младите музиканти свириха с желание, успяха да предадат вълнението си, магията на музиката и доброто си настроение на своята публика.