сряда, 12 декември 2012 г.

Мюзикълът „Пепеляшка - Superstar” взриви сцената на Кукления театърПремиера на рок мюзикъла „Пепеляшка – Superstar” се състоя на 11 декември на сцената на  ДКТ ”Дора Габе” в Добрич.

21 ученици от СОУ ”Св. Климент Охридски” и актьорите Мирослава Демирева и Велма Кирова се представиха в мюзикъла на режисьор-постановчика  Димитър Ялнъзов „Пепеляшка – Superstar”. Спектакълът е по либрето на Маргарит Минков и музика на Владимир Джамбазов, музикален педагог Маргарита Русева, сценограф Ани Ехиян и хореографа Гергана Димитрова. Текстовете на песните са на Веселина Атанасова.

Специален гост на премиерното представлението бе композиторът Владимир Джамбазов.

Преди премиерата на специална пресконференция  режисьор-постановчика на мюзикъла Димитър Ялнъзов сподели, че  „Пепеляшка – Superstar" е съвременен прочит на приказката, като паралелно с класическата тема – голямата любов, в него се представя и борбата между поколенията, между старото и новото време. Зрителят ще се забавлява с добра актьорска игра, красиви костюми, хубави гласове и танци. Аз се гордея с това, което тази вечер ще се случи, заяви Ялнъзов и допълни, че в работата по спектакъла е положен много сериозен труд, както от страна на децата, така и от страна на екипа. Повечето от актьорите изучават поп и джаз пеене в класа на Милена Пеева. Това, което показваме в мюзикъла е учене чрез правене - учебен метод, който е много актуален в западната учебна система, каза  директорът на СОУ „Св.Климент Охридски" Юлияна Герасимова.

Момент от пресконференцията с творческия екип
„Пепеляшка - Superstar” е вторият проект, който се осъществява с обединените усилия на ДКТ ”Дора Габе” и талантливите ученици от профилираното по изкуства училище ”Климент Охридски”.

Премиерният спектакъл снощи премина при огромен интерес и овации от страна на публиката.  

Финансирането за спектакълът е осигурено от Община Добрич.