сряда, 29 май 2013 г.

"Алексия" донесоха девет отличия от Световен шампионат в Хърватия

Кметът на Добрич Детелина Николова поздрави  шампионите от зонална танцова организация "Алексия", които се завърнаха тези дни от Световното първенство "Звездите на танца" в гр.Пореч,  Хърватия.  Там те спечелиха шест златни, една сребърна и две бронзови купи.
Кметът благодари на младите танцьори за впечатляващото представяне.
Създателят и старши треньорът на ЗТО "Алексия" Севдалина Мавродиева съобщи, че над 10 хиляди танцьори от цял свят са участвали в шампионата, като над 400 изпълнители от 30 страни са били утвърдени да се представят на световния
шампионат в Хърватия.
ЗТО "Алексия" е участвала с 11 танца и всички те са се класирали за финалите в конкуренция със спортни и балетни училища. Равносметката е, че девет от танците на "Алексия" са класирани в челната тройка в отделните категории, а два са на 5-о и 6-о място.
По повод предстоящия 20-и юбилей на ЗТО "Алексия", който ще бъде отбелязан през следващата година, Севдалина Мавродиева сподели, че е получила покана от курорта Албена за организиране на етап на национален шампионат, който след това да прерасне в международен. Амбицията ни е Добрич и "Алексия" да сме домакини на най-големия шампионат за страната, допълни Мавродиева.
15-годишната Нанси Георгиева и 11-годишният Момчил Димитров са номинирани за най-добри танцьори на шампионата. Номинация за най-добра хореография е получил "Танц на Земята". "Алексия" има приз и за най-добри костюми - на танца "Кобра".
В близките дни танцьорите от „Алексия” ще гостуват в „Шоуто на Слави”, където ще разкажат за постигнатите успехи на Световното първенство.