четвъртък, 30 май 2013 г.

Сашо Серафимов представи новата си стихосбирка "Старците умират в края на света"На 29 май, поетът Сашо Серафимов представи новата си стихосбирка "Старците умират в края на света" в Огледална зала "Нели Божкова".
Поетът чете стиховете си на фона на музиката изпълнена от Красимир Костадинов - саксофон и Георги Илиев - китара. След представянето Сашо Серафимов поли десетки поздравления и цветя, а той в замяна им раздаде автографи.

Книгата е дело на издателска къща "Жанет 45" – Пловдив.
За нея критикът Ангел Дюлгеров казва: "Стиховете на поета се сбогуват не само с колективните образи на обществото, но и с митовете на битието. Изтъкано от невероятния баланс на минало и настояще, тъмнина и светлина, сътвореното от поета чете с неподозирана досега жажда битието, оживява улиците с причудливи поетически образи, разказва истории, неразказани досега."

Сашо Серафимов е роден на 30 август 1953 г. в Добрич. Това е шестата му стихосбирка, издал е и детската книга "Объркани прикзки". Пиесата му "Шивачът на приказки има награда за драматургия за куклен театър на фестивала "Златния делфин". Стиховете му са превеждани на сръбски, турски, английски, словашки, немски. Член е на СБП.