петък, 14 юни 2013 г.

12-та книга издаде Кольо Чалъков

Камерна формация "Свят"
Представяне на новата поетична книга „Да съживим живота“ от Кольо Чалъков се състоя на 13 юни /Спасовден/ в огледална зала „Нели Божкова”.
Книгата бе представена от Драгомил Георгиев и Сашо Серафимов. Колъо Чалъков бе лично поздравен от кмета на Община Добрич Детелина Николова.
Това е 12-та поетична книга на автора. Тази книга носи духа на светлината, добротата и красотата. Книга за вярата и човечността, сподели литературният критик Драгомил Георгиев.
Колъо Чалъков е роден на 10.12.1941г. в с. Бежаново, Добричка област. Пише стихове, афоризми, хумор за местния и национален печат. Досега е издал: „Фитил за подпалвача”, „АЕС” и „Говоря на шапката си”, „Упование”, „Вяра”, „Копнеж за лятото”, „Утре е празникът”, „Добре дошли в деня”, „Кокичетата пробиват ледовете”, „Живея с ръка на сърцето” и „Благо ухание на свобода”.
Книгата е издадена от Сдружението на писателите в Добрич. Редактор е Сашо Серафимов, оформлението и корицата са дело на Илия Вълчев.  Предпечатната подготовка и печатът са на „Нилекта принт” – Добрич.
С музикални поздрави се включиха Росица Бояджиева – флейта и Камерна формация „Свят” с ръководител Радомир Узунов.