вторник, 15 април 2014 г.

150 деца от Добрич на сцената с „Цар Лъв”Зонална Танцова Организация „Алексия" ще отбележи своя 20-годишен юбилей със спектакъла „Цар Лъв".
Идеята за него възникна преди 6-7 години, сподели в ефира на радио „Добруджа" ръководителят Севдалина Мавродиева, но накрая се получи нещо прекрасно. Имаше моменти, в които ми се искаше да се откажа, допълни още тя. 150 деца са включени в реализацията на мащабният проект. Трудно се стиковат толкова много деца на сцена, коментира ръководителката. Работата по спектакъла е била огромна и мащабна. За всеки участник специално е изработен костюм. Хореографската режисура и хореографията са дело на Севдалина Мавродиева. На сцената ще се изявят общо 150 деца. Главните роли са поверени на Красимир Демиров, който е и автор на текста и Любов Николова. Те се превъплъщават в Тимон и Пумба. Пламен Маринов ще звучи като гласът на Муфаса. Нанси Георгиева ще изпълни неговата роля, а Цвети Илиева ще изиграе Скар. Мария Узунова е в ролята на Симба, вече като голям, а Мари Петрова ще го пресъздаде като бебе. Симба като малък ще се изиграе от трима- Доника Галинова, Мартин Пенчев, Момчил Димитров, Зузу е Грета Илиева, Рафики – Ваня Колева, Сараби – Деляна Ивелинова, Нала –Ева Мелникова и Йоана Илиева. Ролите на хиените са поверени на Мария Антоанета Градинарова, Ана Мария Пенева и Лиана Ивелинова. Това са солистите, които положиха много голям труд, с удоволствие коментира  Мавродиева.
Според нея, и възрастни и деца възприемат спектакъла по различен начин. Неговият сюжет успява да докосне и да развълнува всеки, тъй като касае различни житейски ситуации.
Спектакълът може да се гледа на сцената на ДТ „Йордан Йовков" на 15-ти, 16-ти и 30-ти април.