събота, 28 юни 2014 г.

Публика и изпълнители от Европа и Африка се забавляваха заедно на сцената на Летен Театър ДобричДвудневния международен фестивал започна в събота със зрелищни изпълнения на талантите от хип-хоп формацията ННС Крю (NNS Crew) – Добрич. След финалистите от „България търси талант“, Хърватия демонстрира фолклорната си музика с изпълнения на живо и акомпанимент на класическа китара. Младият хърватски изпълнител Антун бързо спечели сърцата на публиката с гласа си и класическата китара в ръка. Веднага след това посетителите на концерта се пренесоха в Африка -  група изпълнители от Танзания разтърсиха всички в Летен театър - Добрич с традиционни за страната танци и песни. Изключително интересно за
граждани и гости на града бе и изпълнениото на италианска група младежи, които поканиха на сцената десетки зрители, за да танцуват заедно танца Трантила.
Международната среща ще продължи и в неделя от 17 часа, когато гости и граждани на Добрич ще имат възможността да опитат от традиционни ястия от Танзания, ЮАР, Ботсвана, Италия, Р Хърватска и България в к-с Летен театър, а след това всичко продължава на сцената на комплекса с изпълнения от ЮАР и Ботсвана.
Входът на международния младежки фестивал  „Местна култура, глобално бъдеще: Европа среща Африка“, провеждащ се този уикенд, пред жителите и гостите на града-домакин е с вход свободен.