сряда, 4 юни 2014 г.

Трета световна титла за Нанси Георгиева

ЗТО „Алексия" се завърна с множество призови места от Световното първенство по спортни танцови дисциплини, което се проведе в хърватския град Пореч, съобщи ИА Добруджа. Тази година конкуренцията беше в пъти по-голяма и беше доста по-трудно, призна ръководителят на „Алексия" Севдалина Мавродиева. На квалификациите са се явили 50 хиляди танцьори от цял свят, като до финалите са допуснати 5000. Въпреки това успехите са факт. За трети път Нанси Георгиева стана световен шампион. В категория „Акроденс", тя спечели първото място с танца "Diva Dance". В същата категория Лияна Ивелинова се класира на трето място с танца „Кобра". В категория „Open" Деляна Ивелинова е четвърта с танца „Леденото кралство" , а Дана Лазарова – на осмо място с танца „Жасмин". 
Най-голямата изненада за Мавродиева е Мария Узунова, която се класира четвърта с танца „Маски" в категория „Open" за сеньори-професионалисти. Тя е на 22 години, а в състезанието изглеждаше най-малката, сподели Мавродиева. Тя призна, че заради мюзикъла Цар Лъв, са имали само един месец за подготовка за световното. Освен това пътуването на танцьорите е било под въпрос заради финансово затруднение. Тогава се е намесила кметът на Добрич Детелина Николова, която е подсигурила транспорта до Хърватия. Тази година получаваме подкрепа – както от общината, така и от обществеността, коментира Мавродиева. 
Чрез ефира на радио "Добруджа" тя благодари на таен благодетел, който е подпомогнал Алексия с 2000 лева, но го е направил инкогнито. Подобни жестове й дават надежда за бъдещето на България. За първа година Алексия се ангажира с организирането на Открит турнир по спортни танцови дисциплини. Той започва на 19 юни в КК Албена. Участие са потвърдили състави от България, Румъния, Беларус и др.