петък, 6 юни 2014 г.

Награда за графика присъдиха на Божидар Тонев за творбата „Реквием II“На 5 юни 2014 г.  в Художествената галерия в Добрич бе  открита  регионалната изложба от четвъртото издание на „Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика”.
Конкурсът е под патронажа на Министерство на културата и се организира със съдействието на Съюза на българските художници. Професионално жури  в състав: Ганчо Карабаджаков, проф. Георги Чапкънов, Анри Кулев и Пламен Стефанов разгледаха повече от 120 творби на 60 автора. Съгласно регламента в конкурса участват художници от Добрич, Варна, Шумен, Разград и Силистра.
В раздела живопис наградата на Алианц България получава Стефка Георгиева за творбата
„Колоездка“.
С номинации за участие в заключителната Национална изложба-конкурс са отличени: Йордан Кисьов, Георги Йорданов и Коста Дончев.

Награда за графика се присъжда на Божидар Тонев за творбата „Реквием II“.
С номинация за графика е Диана Стоилова.

Награда за скулптура се присъжда на Альоша Кафеджийски за творбата „Вечерня“ .
С номинация за скулптура са: Стелиян Стелиянов, Галина Станева, Христо Христов.

Всички номинирани автори от регионалните изложби ще участват със свои произведения на финалната изложба на Конкурса на Алианц България за живопис, скулптура и графика, която ще се проведе през октомври в София. Тогава, на отличените трима автори ще бъдат връчени и уникални статуетки, специално изработени от скулптора  Крум Дамянов.

Изложбата ще продължи до 30 юни 2014 г.