четвъртък, 17 юли 2014 г.

ДКИ КЦ "Двореца" представя: Концерт на Ян Бедерман 20 юли (неделя) 2014/ 12:00ч. в "НИМФЕУМ"Ян Бедерман  е световно известно име, музикант и един от лидерите на интуитивното направление  музиката и театъра. Мулти-инструменталист, "Човек-оркестър", майстор на импровизацията. В неговите ръце, всеки един предмет, от обикновено пликче до разнообразни водосточни тръби, се превръщат в музикални инструменти, възпроизвеждащи  разнообразие от звуци - Музика, раждаща усещане за чудото.
Албума "Внимание! Вратите се отварят" бива признат през 2007 година за най-интересно издание в експерименталната музика в Европа. Композицията "Inner Voice", от албума "Light of Sirius", влезе в Топ 1500 на най-добрите световни песни в 16-то годишно издание на "Billboard" през 2009г.
Музиката на Ян Бедерман и неговия "Оркестър за интуитивна музика" се върти в над 500 радиостанции по целия свят.
"Оркестър за интуитивна музика" - това е ново творческо явление, чиито създатели не се стремят да му дават определение, придържайки се към вече създаденото и съществуващо.
Всичко онова, което изпълнява "Оркестър за интуитивна музика", никога не се репетира и не се повтаря, "...както слънцето изгрява без репетиция", обичат да казват  самите участници.
Музикантите използват над 400 инструмента, от всички краища на Земята.
Самият, Ян Бидерман - психолог, режисьор, сценарист, композитор. Всичко, попаднало в ръцете му, започва да звучи (сопрано- и алт-саксофони, английски рог, флейти, дудук, тувински ихил, киджак, ребап, диджериду, всевъзможни барабани, всякакви перкусии или просто обертоново пеене).
Ян Бедерман е канен да участва два пъти, като специален гост на престижния международен  фестивал за независима музика SXSW-2008 и SXSW-2009 в Остин, САЩ, където впечатлява  публиката със своята вълшебна музика.
Освен това е участвал на множество фестивали в Чехия, Израел, Норвегия, Гърция, Египет, Русия и Украйна.
Музиката на Ян Бидерман и "Оркестър за интуитивна музика", е всички онези, които вече са си задали въпроса "Кой всъщност съм?" и "Защо съм тук?".
За онези, които осъзнават, че не сме сами в това безкрайно пространство.
Всеки един от нас неосъзнато, а доста и осъзнато изпращат своите вибрации в това безкрайно пространство, наречено Вселена, превръщайки се в съавтори на необикновения  божествен Джаз.
Това усещане, тази медитация е "Тук и Сега"
От 11.07.2014 през България минава "Марш на Мира и Съгласието", който стартира от Казахстан, минава през Русия,Украина,Молдова,Румъния. Идеята на събитието е мир,любов и съгласие между различните нации и религии.
В рамките на Марша ще има и концерти на Ян Бедерман,световно известния музикант-мултиинструменталист.Първият концерт на Ян Бедерман и прес-конференция на Марш на Мира имаше в Радио Варна на 16 юли. Следващият концерт във Варна е на 19 юли. Следва в "Двореца" - Балчик. А на 22,23 и 24 юли-Марш на Мира и Ян Бедерман ще пътуват в София и Карлово със срещи и концерти.След това, "Марш на Мира" ще продължи пътя си пеша през Турция,Гърция и Ерусалим. Ян Бедерман ще остане в България до 31 юли.
Идеята в неговото творчество е за синтез на културите.