вторник, 1 юли 2014 г.

Рок концерт ”Не на наркотиците” в Младежкия центърПо повод 26 юни - Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици на 27 юни в концертната зала на Младежки център - Добрич, се проведе рок  концерт”Не  на наркотиците!” на  групите:  “Bloodrush” при Младежки център ,”Roots  of  Disease” и  “Maxrage” от Добрич, организиран от Общински младежки център„Захари Стоянов” - Добрич .
  Кампанията тази година е под надслов: „ Послание за надежда: „ Да възможно е предотвратяването и лечението на зависимостта!”
В началото на концерта  вокалиста  на група ‘Roots of Disease изнесе кратко слово в което каза, че с настоящия концерт,  младите музиканти от Добрич изразяват своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. Той възкликна: „С настоящата проява, която е традиционна за Общинския младежки център „З.Стоянов” - Добрич, ние младите хора от Добрич, искаме да кажем високо: „Не на дрогата - да на живота! Нека заедно да върнем живота!  С нашия концерт , искаме да бъдем част от всички  хора, които се борят с убиеца - наркотик! Нека рок музиката
да бъде алтернатива срещу наркотиците!”
  Първа се представи рок група “‘Roots of Disease”, след нея група “Bloodrush”, а в края”  Maxrage”  Младите музиканти изпълниха с много любов и професионално майсторство авторски песни и кавърверсии в разнообразни стилове. Те заслужено получиха бурните аплодисменти на зрителите, които се забавляваха с тяхната музика по време на целия концерт.
   Концертът ”Не на наркотиците!” бе един хубав и незабравим  празник на рок музиката за  град Добрич !