понеделник, 21 юли 2014 г.

Дни на руската култура в ДобричДни на руската култура ще се проведат в Добрич. Това съобщи на пресконференция днес зам. кмета Камелия Койчева.
Организатори на тези дни са Община град Добрич и Обществото в Русия за дружба и сътрудничество с балканските народи. В Добрич вече пристигнаха част от участниците в тези дни. Председателят на Обществото в Русия за дружба и сътрудничество с балканските народи Андрей Галкин прочете приветствено писмо до кмета на Добрич Детелина Николова.

Със съдействието на творческото сдружение „Изкуство без граници” утре в  Художествената галерия в Добрич ще бъде открита изложба, представяща руски, украински и български художници, които творят в различни стилове, съобщи председателят на творческото сдружение Людмила Козлова.
На пресконференцията Наталия Афиногенова отбеляза, че общуването между хората е възможно дори ако те не говорят на едни и същи езици, това става възможно благодарение на изкуството, защото то говори на свой особен език.
В рамките на Дните на руската култура на 24 юли от 18,30 часа в Огледална зала „Нели Божкова” концерт ще изнесе певицата Марлена Мош. Тя е уникален и единствен по рода си изпълнител на древни арменски мелодии. Нейните интереси са насочени не само към музиката, но и към поезията, философията и психологията. Тя ще изпълни  християнски песнопения, фолклорни песни, класически арии и руски романси. Произведенията изпълнява акапелно или в съпровод на пиано на известния пианист и преподавател в Московската консерватория Александър Малкус.
Людмила Никишина
Сред руските гости на пресконференцията бе и журналистката Людмила Никишина, главен редактор на руско списание. Тя отправи покана към своите български колеги за работа по съвместни проекти, но не просто като обмяна на журналистически статии и материали, а съвместни дейности по душа и сърце, добавящи позитивни нотки в нагласата на хората.
На 25-ти юли от 18,00 часа в градския парк „Свети Георги” концерт ще представи Творческият колектив „Ноктюрно”. В програмата са включени руски романси и произведения от руски класици.