вторник, 29 юли 2014 г.

Изложба - скулптура "В тишината на храма" на Янко БоневОфициалното откриване на изложбата ще бъде на 1 август (петък) от 18:00ч. в "Каменна зала" на ДКИ КЦ "Двореца".
Период на експозицията: 1 - 15 август 2014г.

Визитка
Янко Бонев е роден на 7 юни 1945 г. в гр. Русе. През 1975 г. завършва Националната Художествена академия, специалност "Керамика" и започва да работи в областта на монументалната пластика. Предпочитаният от автора материал за изява е бронзът. През годините той участва в изложби на национално, европейско и световно ниво. Някои от неговите скулптори са в частни колекции по цял свят.
Повечето от творбите и реализираните му проекти могат да бъдат видени в различни български градове. Някои от тях са: централният  площад в гр. Добрич, фонтанът на централния площад в гр. Благоевград, фонтанът на централния площад в гр. Русе, Националният дворец на културата - София и много други. Авторът има също така опит в екстериорния и интериорен дизайн на публични сгради (офиси, банки, хотели и др.)
Името на Янко Бонев е записано в Българската енциклопедия за монументални изкуства.
      Една от основните теми в творбите на маестро Янко Бонев е жената. Преплетена с божественото, тя присъства в целия живот и творчество на автора.

Янко Бонев има реализирани множество самостоятелни и съвместни изложби.

  Последна изложба в "Двореца" - 2006г., съвместно с фотографа д-р Росен Коларов.

За пръв път скулптурна експозиция в този мащаб ще бъде представена в "Каменна зала" на Архитектурно-парков комплекс "Двореца" - Балчик.