неделя, 6 юли 2014 г.

КЛАСИКАТА СРЕЩА АББА

Българо-германска продукция с участието на Русенска филхармония.
Диригент: Найден Тодоров
Със специалното участие на Илона Герулат и Даниела Щингел (Германия)
На 13 юли 2014 г. (неделя) в Летен театър Добрич, от 20.00 часа.

Двете солистки на спектакъла -Илона Герулат (Агнета) и Даниела Щингел (Анафрид), от 2001 г. участват в различни студийни и телевизионни проекти като беквокали в стиловете поп, рок и електропоп, соул. Обединява ги любовта към великата шведска група АББА. Така през 2013 г. се стига до премиерата на музикалния спектакъл "AББA в симфония с голям симфоничен оркестър" в германския град Ландау. Следват концерти в Карлсруе, Дуисбург и други градове.
"AББA в симфония" предлага с помощта на богатите изразни средства на симфоничния оркестър емоционално преживяване на най-известните хитове на групата със запазено място в сърцата на три поколения. Уникалният звук, мелодиите и текстовете на "Фернандо", "Mamma Mia", "Ватерло", наред с приятното изживяване са привлекателна задача за всеки симфоничен оркестър.
Приликата на Илона и Даниела с великите идоли както визуално, така и акустично, е невероятна. В България спектакълът се представя под името „Класиката среща АББА“. Различното в случая е, че освен незабравимите хитове, Русенската филхармония ще изпълни и няколко инструментални пиеси, вдъхновени от  великата шведска група, чийто автор е Пламен Проданов. Обогатявайки досегашния опит от реализацията на проекта, „Класиката среща АББА“ предлага нови измерения, основани на автентичния звук на групата отпреди 40 години и допълнени със светлинни ефекти, костюми и аксесоари в традицията на 70-те.