сряда, 9 юли 2014 г.

Откриват изложба "ЛЮБОВ, МЕЧТА И ПЛИСЪК НА ВЪЛНИ" в "Каменна зала" на ДворецаДКИ КЦ "Двореца" представя изложбата -"ЛЮБОВ, МЕЧТА И ПЛИСЪК НА ВЪЛНИ"
в "Каменна зала" на Двореца край Балчик.
Откриването е на 12 юли 2014г. от 19:00ч. и ще продължи
до 30 юли.
Зорница Дончева- Stella и Стоян Георгиев завършват   заедно висшето си образование в  Технически университет гр.Варна, специалност „Инженерен дизайн”.
 Съвместният им житейски и творчески път започва в Италия, където работят през последните 7 години като художник- асистенти в студиото на известният италиански художник Атос Фачинкани. Техни творби са притежание на частни колекционери в Италия, Германия, Австрия и България.
 Младите художници се представят пред посетителите на "Двореца" със своите картини в стил постимпресионизъм, под надслова "ЛЮБОВ, МЕЧТА И ПЛИСЪК НА ВЪЛНИ"
В картините си Stella  и  Георгиев показват един стил, в който чрез въздействието на ярките цветове и специфичния релеф на четките, се създава желаната хармония, атмосфера, зареждаща с енергия и емоция.
    Тяхното изкуство вълнува, очарова и те кара да мечтаеш. То е като разходка по древните улици на Италия, пренесена на територията на България. Романтиката, любовта, природната и архитектурна красота на "Двореца", оживяват върху платната, окъпани от топлото слънце, като истинска градина на мечти!
"ЛЮБОВ, МЕЧТА И ПЛИСЪК НА ВЪЛНИ" е третата самостоятелна изложба на младите творци.