вторник, 30 септември 2014 г.

Vienna classic orchestra завладява Добрич с музиката на виенската коледа

Добрич ще бъде част от предстоящото гостуване на Виенският класически оркестър в България.
Тази година за първи път, за Виенските коледни концерти в България ще гостуват музикантите от VIENNA CLASSIC ORCHESTRA. Коледното турне в нашата страна включва шест концерта, като последният от тях – на 17 декември, ще бъде в зала „Добрич" от 20.00 часа.
Прочутият австрийски диригент Даниел Каваца ще завладее слуха и съзнанието на българската публика. Виенският оркестър VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е създаден от виртуозни и вдъхновени творци, с една обща цел – да съхраняват и предават красотата на виенската класическа музика. Всички тези таланти са завършили във Виена и са част от Виенската филхармония и от най-големите оркестри по цял свят. VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е свирил в зали като
Щатсопер във Виена, величествената Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон, както и в най-помпозните концертни зали в повече от 30 страни по цял свят. Програмата на концертите се състои от две части. Първата е с произведения на Моцарт, а втората – с творби на Щраус. Фамозното сопрано от Виена Юдит Халаз ще пее и в двете части, като ще изпълни известни опери и от двамата композитори. Музикантите успяват да създадат един синхрон, в който обаче променят типичната за класическите концерти последователност в изпълненията. Интересна комбинация между традиционно и съвременно.
Билетите са в продажба от 1 октомври на касите на Концертна зала „Добрич", Офис 1, Пикадили, бензиностанции ОМВ и онлайн в мрежата на Eventim.bg.
Цените са от 40 до 60 лева и ВИП от 80 до 100 лева. Първите 100 билета са на промоционални цени – с 10 лева по-ниски от редовните.