събота, 18 октомври 2014 г.

Органът - отново пречка да събере дарованията на Добрич за Коледа
Голяма част от второто си събиране на Обществения съвет за култура на община Добрич посвети на начина по провеждане на концертите „Дарования”, които се провеждат ежегодно в дните преди Коледните празници.
Шефката на дирекция „Хуманитарни дейности" Дияна Борисова предложи трите концерта от поредицата под надслов „Дарования” да се обединят в един или промени техния формат. След голяма дискусия направена от членовете на комисията отново се гласува и тази година концертите да са три. Причината затова бе съществуващата забрана за ползване на концертна зала „Добрич” от танцови формации поради получаващите вибрации и замърсяване на органа. Прието бе да бъде направена наново експертна оценка на сцената и вредителите на музикалното съоръжение.
Членовете на комисията предложиха  в културния календар на общината за 2015 година да бъде помислено за включване на гостуване на София филм фест в Добрич, провеждане на нов национален поетичен фестивал на името на Йордан Кръчмаров, организиране на образователни екскурзии на ученици по пътищата на Йордан Йовков., както и отбелязване на 25-годишнината от създаване на ПФС „Добруджа.