четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Постановката "Да се влюбиш в пеперуда" гостува в Добрич

 "Да се влюбиш в пеперуда" е разказ за любовта и нейните повратности. Актуален за млади и възрастни. С остроумен диалог, на границата между тъжното и смешното, постановката разказва за любовта и страха от нея.

„Ако обичаш може да бъдеш наранен от любимия човек, може душата ти да получи болезнена, незарастваща драскотина и цял живот да носиш болката от нея. Не всеки може да устои на това. “ - казва режисьорът Александър Илинденов.

Някой избират свободата – да не обичат и да не позволяват да бъдат обичани. Така се бронират срещу болката от любовта. „Но заслужава ли си да живееш без да си усетил Любовта с нейните болки, радости, сълзи, надежда, безсънни нощи... и спиращата дъха целувка от любим човек?“ - пита режисьорът и споделя, че може би този спектакъл ще подскаже отговорите на зрителя.
Автор на сценичната версия е режисьорът Александър Илинденов, музикалното оформление - Ивайло Брусовски. В актьорския екип са: Параскева Джукелова, Теменуга Первазова, Ивайло Брусовски и Симеон Велков.
Пиесата ще се играе на 15 октомври от 19.00 часа в залата на Младежкия център. 

На същата дата, 15 октомври театърът ще представи от 12.00 часа, също в ОМЦ детската пиеса   "Истинският крал на Азириут".