събота, 3 януари 2015 г.

Готови са проектите за обновяване на две концертни зали в Добрич
Община Добрич е готова с проекти за обновяване на две концертни зали през новата година. Инвестиционните намерения за реконструкция на органовата зала "Добрич" и огледалната "Нели Божкова" са част от утвърдения вече стратегически проект "Бъдеще за Добрич" през новия програмен период, съобщава БТА.
Концертната зала "Добрич", която е строена през 1975 година, разполага с 550 места, с фоайета, гримьорни, репетиционни и други помещения. Проектът предвижда сградата да бъде основно ремонтирана като се внедрят мерки за енергийна ефективност, ще бъдат подменени седалките за зрители, подовите настилки, елементи от сценичното оборудване и други.
В първоначалния й облик ще бъде възстановена огледалната зала "Нели Божкова" с площ от близо 400 квадратни метра, която е камерна зала към драматичния театър "Йордан Йовков". Обектът, който ще бъде реновиран, разполага и с гримьорни и офис
помещения с площ 170 квадратни метра. Проектът предвижда да бъде изградена нова отоплителна инсталация, дограмата на сградата да бъде подменена, ще бъде направена и топлоизолация на покрива и на стени.
Двете зали, за които ще се търси европейско финансиране, се вписват в цялостен ансамбъл от сгради на площад "Демокрация".