сряда, 21 януари 2015 г.

Драгомил Георгиев - "Учителят - читател"!При препълнена зала премина Творческата вечер "Учителят - читател", посветена на 60-годишнинатата на Драгомил Георгиев. Той е е член на Сдружението на писателите в Добрич и на управителния съвет повече от 20 години. Редактор е на много книги на добрички творци. Като първата за която е говорил е на Елка Няголова.Георгиев е сред учредителите на вестника за животопис и култура "Антимовски хан", който от 2009 г. прерасна в национално списание.Написал е редица

сборници и учебна помощна литература. Има над 100 публикации на статии, отзиви, коментари списания и като "Родна реч","Български език и литература", "Знаци" и във вестниците "Гимназист", "Кандидат-гимназист", "Антимовски хан". В Езикова гимназия "Гео Милев" Драгомил Георгиев е преподавател по БЕЛ. Казва, че училището е неговия втори дом. Носител е на много награди, най-високата от които "Неофит Рилски" на МОН.

Драгомил Георгиев получи поздравителен адрес от кмета Детелина Николова, много подаръци, пожелания и цветя от колеги, приятели, творци и почитатели.