вторник, 21 април 2015 г.

Буккросинг зона в библиотекатаРегионална библиотека „Дора Габе” се включва в кампанията Пусни книга на свобода за Деня на книгата. На 23 април, Световния ден на книгата и авторското право, по време на Маратона на четенето, библиотеката организира за гражданите на Добрич официална буккросинг зона, където ще имат възможност често да освобождават и намират книги.

На 23 април ще оставим книги в буккросинг зоната - на достъпно публично място, каквото е библиотеката. Буккросинг зоните са защитени места, където пътуващите книги могат да се приютят за по-дълго време.

Регионална библиотека „Дора Габе” пуща „на свобода“ 19 книги. Желателно е взетите заглавия да бъдат регистрирани в сайта на кампанията www.bookcrossing.com, а след прочитане отново да бъдат „освободени“ и върнати в зоната за споделяне. Всеки може да донесе собствени заглавия, които иска да „пусне в дивото“. „Необлечените“ книги (тези, които нямат етикет с идентификационен номер) се оставят на гардероба. Буккросърите имат възможност да оставят своите издания на партера на библиотеката.

Разменете своя прочетена книга с друга, която ви хареса. Споделете книгата си с приятел или непознат! Вашата книга не иска да прекара живота си на рафта, събирайки прах, иска да излезе и да развълнува някоя душа! Оставете я в буккросинг зоната в библиотеката, където има възможност да бъде намерена от друг възхитен читател. После се приберете и прочетете за нейните приключения!

Четенето може да бъде забавно, когато се съчетае с такава прекрасна литературна игра!  Така се присъединявате към над 1 400 000 други любители на книгите от целия свят.
Какво е Bookcrossing?
Буккросинг представлява пускане на книги „на свобода“ и проследяване на техните пътешествия чрез сайта www.Bookcrossing.com. Идеята за Буккросинг възниква през март 2001 в САЩ. Буккросинг се прави от повече от 1 млн буккросъри, които са регистрирали повече от 10 млн книги, пътуващи из 132 страни. Те са на различна възраст и идват от различни географски ширини. Общността променя света и докосва съдби с всяка книга. Членството в сайта е безплатно, така че всичко, което е необходимо, е интернет достъп и любов към книгите и Буккросинг.
Включете се в книжно буккросинг приключение в Деня на книгата – 23 април в библиотеката.