петък, 8 май 2015 г.

Комедията "Досадникът" гостува в Добрич

Театър Мелпомена представят в Добрич невероятната френска комедия "Досадникът" от Франсис Вебер. Спектакълът ще се играе в Органова зала на 27 май от 19.00 часа.
Франсис Вебер е добре познат режисьор и сценарист в киноиндустрията. Може би, най-добре си спомняме комедията "Руби и Куентин"
(оригиналнo заглавие "Tais-toi" 2003 г.) с участието на Жан Рено  Жерар Депардийо. Превод - Снежина Русенова Здравкова.
Преди адаптацията си за театъра, "Досадникът" е реализиран за киното през 1973 г. с участието на Нино Вентура и Жак Брел.
"Досадникът" е пиеса, в която се разказва за един самоубиец и един убиец, попаднали не където трябва. За един палав психиатър и едно любопитно пиколо. За едно напълно неориентирано ченге. И разбира се -  любовта на самоубиеца, около която се завърта всичко.
В хотелска стая  убиецът Ралф Милано подготвя  убийство на ключов свидетел в процес. В съседната стая на хотела  Франсоа е на път да се самоубие, заради това, че голямата му любов  го е напуснала. Ралф е професионалист, човек който знае какво прави, и човек, който получава пари. Франсоа е един губещ човек в живота, който няма достатъчно здрав разум и е готов да се самоубие. Но Франсоа притежава един огромен талант. Той е непоправим досадник...