вторник, 16 юни 2015 г.

Дни на руската култура се откриват в Добрич

Дни на руската култура се откриват в Добрич утре с концерт на танцовия ансамбъл "Фантазия", съобщават от общината, която организира форума заедно с Руския фонд за култура, Обществото за  дружба и сътрудничество с балканските страни и руския благотворителен фонд "Добро и милосърдие".
Ансамбъл "Фантазия", чиято творческа биография започва в град Подолск, е популярен в цяла Русия, гастролира с успех в САЩ, лауреат е на престижни национални и международни конкурси.
Ансамбълът ще представи на откритата сцена на площад "Свобода" класически и модерни танци. За Дните от Подолск пристига и вокалният ансамбъл "Премиера".
Най-добрите образци на руския северен фолклор ще представи пред публиката ансамбълът за руски песни "Солнцеворот", създаден като част от състава на Волгоградската филхармония. Ансамбълът е гостувал в редица европейски столици - Прага, Варшава, Братислава и други, отбелязват организаторите.
В дните на форума до 22 юни в Добрич ще бъдат открити и изложби на руски художници и на издания за историята и културата на Русия.