вторник, 4 август 2015 г.

Интересно в програмата на ,, Лятна работилничка за въображение‘‘ през месец август

Не съжалявайте , че не сте на морския бряг или по прохладните планински пътеки !
Елате в галерията! Тук пътешествието в света на изкуството  продължава! Тук ще пуснем своите лодки в нарисуваното от нас море и ще се разходим по създадени от нас пътеки, а в реката ще плуват нашите моделирани  глинени  риби .  Из просторните  зали на галерията , с изкуството на български или световни художници , всеки ден ще откриваме по нещо ново, интересно и вълнуващо. Всеки ден ще усъвършенстваме нашите умения с моливчетата , боичките, цветната  хартия, глината…..
През първата седмица от месеца ще прекараме няколко дни в обновената експозиция на зала Графика. Ще си припомним  особеностите на изкуството на черното и бялото, ще се наслаждаваме на фината изработка,  виртуозната рисунка и смелите артистични решения  в творбите от колекцията на галерията и сами ще рисуваме с графични материали: молив, въглен, пастел ,черен акварел…   Залата разполага  с графична преса , която всяко дете ще може да завърти и само да си отпечата собственоръчно  изработено преге.
В сряда винаги моделираме с глина, а прииска  ли ни се да излезем на чист въздух, да почустваме морския бриз издул платната на яхтите или да видим изгрева на слънцето,  ще се потопим в света на импресионистите и създадените от тях прекрасни пейзажи. Двама от тях - Клод Моне и Камий Писаро имат през 2015 годишнини.Ще се запознаем с интересни моменти от биографиите им, ще разгледаме много техни платна и ще нарисуваме нашите импресии  с темперни бои.
И още много интересни  приключения  във вълшебния свят на изкуството през целия  месец  август очакват децата на Добрич в Художествената галерия!