сряда, 30 септември 2015 г.

Фентъзи по-стойностно от "Хари Потър" представя Красимир Ранков в ДКТ "Дора Габе"Красимир Ранков                        Сн. А. Радилов

Премиера на пиеса по драматизация на романа от Никола Русев "Приказка за Стоедин" ще бъде представена на 2 октомври в ДКТ „Дора Габе”.
„Жива вода” е по драматизация  и режисура на Красимир  Ранков, сценография на Наталия  Гочева, музика проф. д-р  Костадин  Бураджиев, а мултимедията на Полина  Стоянова.
Участват: Сибел Азисова, Мустафа  Исмаил,  Стефан  Киров - гост , Мирослава   Демирева, Ренета  Николова,Теодора  Желева,  Димитър  Ялнъзов  и Румен  Куртев.
Романът „Приказка за Стоядин” е по-стойностен от „Хари Потър” и ако разполагах със средства, от тази драматизация можеше да се получи нещо по-добро от холивудската продукция, заяви на пресконференция днес Красимир Ранков. Сюжетът на постановката следва пътя, който изминава главният герой, за да донесе жива вода за вкаменилата се своя любима.
Акцентът е върху идеята за чистата истина, истинското приятелство, истинската любов и вечният стремеж на човека да открива нови неща, но без да загуби себе си…
Спектакълът е ориентиран към по-големи деца и възрастни.