петък, 26 февруари 2016 г.

„Шоуто на Ники Урумов” в ДобричДобричлии ще имат възможността да видят отново Николай  Урумов в спектакъла „Шоуто на Ники Урумов” /От роля в роля или Смях без завеса/.
Един биографичен шоу-спектакъл на 16 и 25 март от 19.00 часа в Камерна зала на ДТ "Йордан Йовков" - гр. Добрич.
Известният актьор Николай Урумов ще представи в Добрич биографичния си шоу спектакъл. „Шоуто на Ники Урумов” /от роля в роля или смях без завеса/ е разходка във вълшебния и магичен свят на театъра и по-точно на този театър, в който е участвал Николай Урумов, който става дипломиран актьор точно на 10 ноември 1989г. Той проследява собствения си път от с. Българево и Балчик, през Русе, където е бил войник и е гледал спектакли на режисьора Слави Шкаров с Диди Димчев, Елена Стефанова и др. големи български актьори, до НАТФИЗ ”Кр.Сарафов” и след това до Народния театър.
Спектакълът е изпълнен с много носталгия и смях, със забележителни весели истории, случили се по време на репетиции, представления или снимки. В тях той разказва за незабравими любимци на българските зрители като Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Георги Черкелов, Константин Коцев, Антон Горчев, Иван Кондов, Георги Русев, Кръстьо Лафазанов и др.
Шоуто е колаж от монолози и oткъси от спектаклите, където е участвал Урумов, „Бай Ганьо”, „Дон Кихот”, „Ревизор”, „Бурята”, „От ума си тегли” , ,Криворазбраната цивилизация” и завършва с текст от „Службогонци” на русенския театър /2013г/.
Песните към моноспектакъла са писани специално за Николай Урумов през годините. За първи път представлението е показано по покана на българската общност в Сидни, Австралия през 2013 г. и оттогава редовно се играе при голям интерес в студио 5 в НДК.

За информация и билети : Билетен център на ДТ"Йордан Йовков" - гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа/ и на тел: 058/605 573 и 058/ 605 706.