сряда, 16 март 2016 г.

Христо Шопов в национално турне с постановката „Човек от земята”


След 15 години отсъствие от театралната сцена Христо Шопов стартира национално турне с две постановки - "Човек от земята" и "Догодина по същото време". Привлечен от драматургията и желанието си да изживее радостта от личния контакт с публиката, за първи път през 2016 г. той ще зарадва почитателите си извън софийска сцена. Тези срещи ще бъдат вълнуващо емоционално изживяване, тъй като Шопов не е гастролирал до момента.

В Добрич постановката ще се играе на 6 април в Концертна зала "Добрич" от 19:30ч.
Билети: в мрежата на ЕVENTIM.bg и на касата на Концертна зала „Добрич".

Автор: Джеръми Биксби
Превод и режисьор : Георги Михалков
Сценография и костюми: Петър Митев
Композитор: Иван Драголов
С участието на : Христо Шопов – гост
и екипът на Театър ,,Възраждане": Роберт Янакиев, Георги Златарев, Мариана Жикич, Даниел Цочев, Ивет Радулова, Яна Кузова, Христо Ботев.

"Човек от Земята"е разказ за един сън, в който се преплитат спомени от 14 000 години. Авторът - американският писател и сценарист Джеръми Биксби, познат от "Стар Трек" и "Зоната на здрача" умело успява да вмъкне в сюжета ключови теми, свързани с история, философия, антропология, биология и квантова физика. В този еклектичен спектакъл, Христо Шопов се превъплъщава в университетския професор Джон Олдман и поднася, заедно със своите колеги, една забележителна драматургия.
Голямата любов и приоритет на актьора с неподражаем почерк, все пак, си остава киното. Той е един от най-популярните и обичани български артисти. Носител е на редица наши и международни награди, като за ролята си на Пилат Понтийски във филма на Мел Гибсън "Страстите Христови" получава наградата за най-добър актьор от Филмовия Фестивал в Иркутск през 2004 г. Христо Шопов е главно действащо лице в над 70 филма, запечатали във времето изключителни образи, сред които: "Вчера", "Маргарит и Маргарита", "Любовното лято на един льохман", "Очите плачат различно", "Love.net" и др.