понеделник, 11 април 2016 г.

Поредни награди за Студио „Сарандев” от национален конкурсС две награди се завърнаха от Пловдив талантливите поп изпълнители на студио „Сарандев” след участие в ХІІІ Национален конкурс за изпълнители на забавна песен, провел се на 8-ми и 9-ти април: втора за Стефани Маринова  и трета за Росен Петров. Певците на Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова се наредиха в челната тройка след оспорвана битка между отлични певци от много градове на страната: Пловдив, Бургас, Севлиево, Троян, София, Шумен, Търговище, Велинград, Стара Загора и много други. Росен Петров се представи във  втора възрастова група (9 - 11 години), където се конкурира с 25 деца, а Стефани Маринова се състезава при
най-големите - в четвърта възрастова група, където мериха сили 30 участника на възраст от 15 до 18 години. Шестчленно професионално жури с председател Жан Пехливанов (преподавател в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив) имаше не леката задача да определи призьорите сред толкова много добре пеещи деца и младежи. Стефани и Росен от Студио „Сарандев” за пореден път успяха да впечатлят жури и публика с високо ниво на вокална подготовка и невероятно сценично присъствие.
Националният конкурс за изпълнители на забавна песен се проведе в залата на Военен клуб - Пловдив. Организатори на музикалната проява са Министерство на образованието и науката, Регионален инспекторат - Пловдив, ОДК - Пловдив.