събота, 9 април 2016 г.

Ангел Заберски Трио представя новия си албум “Like Jazz” в ДобричАнгел Заберски (пиано), Стоян Янкулов - Стунджи (ударни) и Борис Таслев (контрабас) ще представят втория си авторски албум Like Jazz  на турне в 7 града на България. 
 Концертът в Добрич e на 15 април в Огледална зала "Нели Божкова" от 19.00 часа. Билети се продават на касата на Концертна зала „Добрич” и  преди концерта. 
Почитателите на триото от Пловдив, Стара Загора, Бургас, Добрич, Варна, Велико Търново и София ще могат да чуят на живо новите им произведения. 


След албума Reflections от пролетта на 2013 г., Триото записа нов албум с изцяло творби на  Ангел Заберски, който бе представен премиерно пред публика на 2 декември в Първо студио на Радио Пловдив.

В новият албум буквално джазът среща класиката. Албумът включва известни опери и пиеси в съвременен джаз вариант. Композиторът Ангел Заберски е успял стриктно да запази авторовите идеи и мелодии, така че те да се разпознават лесно от публиката, но в същото време ги интерпретира с чувство на свобода и обширност, типично за джаза. Шуман, Пучини, Чайковски, сред които една малко популярна,но изключително красива пиеса на Пучини “Хризантеми“, както и други подобни с привкус на романтика. Музиката от новия албум на Ангел Заберски Трио напомня за късен романтизъм, дори с импресионистични нотки. Изявата на тримата музиканти по отделно е максимално обрана, именно с цел мелодията да бъде лишена от агресия или излишна показност, а да се чете романтиката в нея.

 “Like Jazz” е реализиран през есента на 2015 г. Ангел Заберски залага на силните страни на своето трио – безкомпромисен професионализъм и изключително сработено партниране между мислещи музиканти – както самият той споделя.