вторник, 26 април 2016 г.

Малкият пианист Димитър Минков с първа награда от Конкурса VIVAPIANO - София

Малкият пианист Димитър Минков от Школата по пиано при Младежки център - Добрич с преподавател Детелина Захариева се представи отлично на Петия международен конкурс за пианисти - непрофесионалисти VIVAPIANO 2016 - София, 22 - 24 април. Той грабна първа награда в четвърта възрастова група (10 - 12 години), в която се състезаваха 23 деца от цялата страна. Това му осигури невероятната възможност да участва и в Гала концерта на лауреатите, провел се в емблематичната зала "България".
Изпълненията на пианистите бяха оценявани от международно жури, съставено от изявени музикални педагози. Петото издание на конкурса VIVAPIANO бе посветено на творчеството на изтъкнатия български композитор Петко Стайнов. Конкурсът е без възрастови ограничения и тази година той събра над 120 любители - пианисти. Основоположник на този престижен музикален форум е  Даниела Дикова, а главен организатор е фондация "Арденца".
Представянето на добричкия талант Димитър Минков в Международния конкурс  VIVAPIANO 2016 – София е интересно и с факта, че той бе освободен от такса-участие. Тази привилегия Митко получи в резултат на доброто си представяне през изминалата 2015-та година в VІІІ Национален конкурс "Бъдещето на България" - Бургас. Да припомним, че тогава той спечели специална награда на председателя на журито, композитора Красимир Милетков - покана за безплатно участие в конкурса VIVAPIANO 2016.