събота, 21 май 2016 г.

Нощ на музеите Художествената галерия на ДобричПрограмата в Нощта на музеите в галерията на Добрич предвижда от 16.00 ч. „Работилница за въображение” - Деца изработват кукли от хартия на любими герои от приказки.
Музика в галерията -  от 17.00 – Музикално изпълнение на „Клименто бенд“ и мажоретен състав от СОУ “Св. Кл. Охридски“
От 20.00 – музикално изпълнение на акустични китари - Андрю Потър и Диян Димитров
22.00 – видео прожекции от архива на ХГ - Добрич
През цялата вечер от 18.00 до 24.00 часа са експонирани изложбите:
Постоянна експозиция – живопис, скулптура, графика, хартия
От 18.00 ч. в Художествена галерия – Добрич ще се открие изложбата „Зафтра будет поздно!“ на варненските художници Мария Зафиркова и Димитър Трайчев . „Зафтра“ от заглавието е словесна игра от фамилиите на авторите, самият израз е популярен от миналото, но твърде актуален и днес. Димитър Трайчев представя голямоформатни творби в техника дигитален печат създадени по проект „Digital передвижник 2“ от 2012 и 2016 г. Мария Зафиркова показва текстилни пана от памук и други естествени материали, сътворени през последните години. В творбите авторката използва буквите като знаци превръщайки ги в типографско изображение без конкретен текст. Изложбата ще продължи до 20 юни. За повече информация:
Експонирана е и авторска керамика и бижута,  магнити. Ще бъдат предлагани и книги на Сдружението  на писателите в Добрич.