вторник, 31 май 2016 г.

За Четвърти път "Събрали ми се, наиграли в Добруджа"

Община Добрич и Сдружение „Пъстър хоровод” при ансамбъл „Добротица” организират Четвърти национален фолклорен преглед на любителските клубове за народни танци- гр. Добрич под наслов „Събрали ми се, наиграли в Добруджа”.
На  4 юни 2016 год. /събота/ в  Летен театър (а при лошо време – в Драматичен театър „Йордан Йовков“– гр. Добрич)
В прегледа могат да участват любителски състави от цялата страна, като няма ограничение за възраст, пол и килограми. Съставите ще се представят в три тура:
1. Две автентични хора от различни етнографски области в рамките на 7 минути.
2. Хореографска разработка върху автентично хоро в рамките на 3- 4 минути по желание на колектива.
3. Надиграване по двойки в два кръга:
- общо надиграване на всички двойки
- двойките- финалисти се състезават по зададена от журито програма.
Резултатите се обявяват на церемонията по награждаването. Танците на участниците в прегледа ще бъдат оценявани от компетентно жури, което ще вземе под внимание стила, характера и изпълнението на хората, както и духът на танцьорите.
Наградният  фонд е от 2000 лв,, които ще бъдат разпределени съобразно качествата, показани от съответния колектив в изпълнението им от двата тура. Ще има специални награди за надиграването по двойки.
Таксата за участие е  5 лв. на участник. Заявките можете да изпращане: snejana_pencheva@abv.bg, viliya@abv.bg.Танците могат да бъдат изпълнявани както на жива музика, така и на CD и на Флаш памет. Редът на участниците се определя чрез теглене на жребий.
Програмата:
9.00ч. Теглене на жребий
10.00ч. Официално откриване на фолклорния преглед
10.30ч. Стартиране на прегледа
Награждаване на отличените колективи.
Вечерта ще завърши с шоу в ресторант „Ерка” , където са предвидени много изненади. Кувертът е 25 лв. За желаещите да нощуват се предлагат нощувки в х-л България,  както и в хотел „Спорт палас”.