понеделник, 13 юни 2016 г.

„Слънчева България“ се представя в ДобричТазгодишното издание на Международния музикално-танцов фестивал „Слънчева България” започва с открита сцена в Добрич на 16 юни от 17.30 часа на пл. „Свобода“. Фестивалът представя музикално-танцовите изкуства и съчетава сценични изяви и креативни творчески контакти. И тази година във фестивала ще вземат участие изявени творчески колективи, които ще представят разнообразни художествени произведения.
            Концертът в Добрич ще бъде с участието на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа” – Добрич с гл. худ. ръководител Стоян Господинов, ансамбъл „Веселые Черевички“, ансамбъл „Намисто“ и ансамбъл „Мелодия“ от Украйна.
            Международно жури е в състав:  Стоян Господинов, главен художествен ръководител на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа”, Победа Харисов – член на Управлението на Украинския национален съюз на хореографите, Игор Храмов – главен балетмайстор на Лвовския оперен театър и Наталия Атанасова – управител на „Олимпия Груп”.
            Организатор на фестивала е туристическа фирма „Олимпия Груп” – Добрич, реализиран с подкрепата на общините Балчик и Добрич.