петък, 22 юли 2016 г.

Убавка Тончев и Константин Симеонов - Костика с изложба в Двореца  
Със съвместна изложба на Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика, Културен център "Двореца" ще зарадва посетители и гости на Архитектурно-парков комплекс "Двореца", както и жителите  на гр.  Балчик.
     Официалното откриване на изложбата  ще бъде на 28 юли от 19:00 ч. в "Каменна зала" на ДКИ КЦ „Двореца“ . За своето представяне, Убавка и Костика са подготвили както скулптури, така и живописни платна.
     Авторката от сръбски произход Убавка Тончев и нейният съпруг Константин Симеонов- Костика, са едни от най- колоритните български творчески тандеми.
Завършват  Художествена академия „Н. Пвлович”- София като  възпитаници на Д. Даскалов от класа по скулптура.  За свой пристан творците  избират Долни Дъбник и повече от 35 години живеят и творят в този колоритен край на България.
     Известни са със съвместните си изложби и работата си в областта на монументалната скулптура, малката пластика в камък и бронз.

„Много е важно в една творба да няма чужди пръсти по нея, като отпечатъци от леяра.То е като една любов, едно откровение или става, или не става, пипне ли някой друг вече не е същото...”- споделя Константин Симеонов -  Костка.
Изложбата ще остане отворена за посещения  до 13 август.