вторник, 2 август 2016 г.

Излагат творби на Петър Савов "Двореца" - Балчик

Последните творби на художника Петър Савов ще покаже в арт галерия "Тунела" "Двореца" в Балчик, съобщават от държавния културен институт.
Изложбата "Светлина" представя уникалността и широкия спектър от идейните авторски търсения, отговор разкриват изложените в галерийното пространство, платна и стъклопластики, посочват от културен център "Двореца".
Петър Савов (1961 - 2016) е български художник, роден в средата на миналия век в Пловдив. Завършва художествената гимназия "Илия Петров" в София през 1980. Десет години по-късно специализира художествен емайл в Санкт-Петербург. През 1992 г. завършва НХА със специалност стенопис в класа на проф. Мито Гановски. Автор с успешни творчески изяви както в България, така и в чужбина, има множество международни признания и награди. Петър Савов работи в областта на живописта, художествения емайл, рисунката и монументалните техники - витраж, стенопис и др. От 1994 г. е член на СБХ- Монументална секция.
Негови произведения са собственост на Националната Художествено Галерия, Държавна Художествена Галерия - Пловдив, както и на частни колекции в страната и чужбина. От 2003 г. негова творба е собственост на библиотека "Леонардо Да Винчи" - гр. Винчи - област Тоскана, Италия.
Изложбата ще бъде официално открита на 6 август, но може да се види от 3 до 17 август.