четвъртък, 1 септември 2016 г.

"Българе" ще представи "Осмото чудо" и в ДобричНа 20 септември, вторник, от 20 часа, на сцената на Летния театър Национален фолклорен ансамбъл "БЪЛГАРЕ" ще представи премиерно пред публиката в Добрич своя четвърти авторски проект "ОСМОТО ЧУДО". Спектакълът се осъществява под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов. Добруджаци са четвъртите в страната, които ще видят мащабната продукция след бляскавата й премиера на 14 юни 2016 г. в Зала 1 на НДК.
Христо Ив. Димитров - продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл отново предлага на зрителите нещо ефектно и неправено досега. "ОСМОТО ЧУДО" е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни. Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век - ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл "БЪЛГАРЕ" са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.
Спектакълът "Осмото чудо" е посветен на паметта на щедрия меценат и обичан приятел Ян Чарлз Андерсон, на чиято внушителна финансова подкрепа ансамбъл "Българе" дължи появата си на професионалната сцена и първите си три авторски спектакъла.
Билетите за "Осмото чудо" на цени от 10, 12, 15 и 20 лева вече са в продажба на касата пред читалище "Йордан Йовков". Новият спектакъл на "Българе" е изключителното изживяване за родолюбци и емоционално предизвикателство за ценителите на фолклорното ни изкуство, в което добричлии могат да се убедят сами.